BESPLATNA DOSTAVA ZA HRVATSKU ZA NARUDŽBE IZNAD 350 KN

Pozdrav drage moje, nadam se da ste mi dobro i da ste spremne za novu gošću u mojim Stvarnim ženama.

Danas sam ugostila jednu divnu, kreativnu, pozitivnu, ma predivnu ženu, Valentinu Šeb, vlasnicu brenda Odeata, koja izrađuje one divne šalice iz kojih i sama svakodnevno uživam u ispijanju omiljene šalice kave i čaja. Valentina je jedna od onih osoba s kojim klikneš na prvu, otvorena, iskrena, topla i naša je draga klijentica, koja svakodnevno primjenjuje pisanje i to je bio i povod našeg razgovora.
Razgovora o tome kako je krenula, što ju inspirira i pokreće, kako izgleda njen dan.

Sanja: Kako si pronašla svoju strast?

Valentina: Oduvijek sam voljela stvarati rukama, volim kad se nešto stvara da je opipljivo.
Kad sam došla u doticaj s glinom otkrila sam koliko je ona moćan medij za izražavanje kreativnosti i to me oduševilo.

Sanja: Kako si odlučila krenuti raditi to što danas radiš?

Valentna: Nisam to planirala. S keramikom sam krenula kao hobi u kojem sam uživala i s kojim sam imala namjeru popuniti slobodno vrijeme, ali kako sam postepeno ušla u taj svijet tako su počele dolaziti poslovne prilike. Osjećala sam sve veću sigurnost i samopouzdanje iz kojih sam dobila uvid da je moguće raditi ono što voliš i od toga izgraditi posao.
Tako sam odlučila svoju ’strast ́ pretvoriti u posao.

Sanja: Tvoj posao nije “uobičajen”. Što bi poručila ženama koje žele krenuti u nešto novo i koje žele pratiti svoju strast?

Valentina: Ženama koje žele krenuti u nešto novo i pratiti svoju strast poručila bih da to odmah i naprave. Sama želja odnosno potreba za nečim novim znači da je ́staro ́ poslužilo svrsi i doseglo svoj kapacitet. Mi smo kreativna bića s potrebom da ispunimo i istražimo život. Stvaranje je osnovna ljudska potreba i ako smo na nekom području stvorili sve što smo mogli i dali sve što smo imali, a pri tom postoji strast prema nekom drugom interesu ne vidim razlog zašto ne pratiti svoju strast. Život je prekratak i jedan jedini da ga ne bi iskoristili maksimalno. Podržavam svaku ženu koja donese odluku da rasplamsa svoju iskru, nije uvijek lako, ali ako radimo ono što volimo izazovi su prilika za rast.

Sanja: Kako upravljaš svojim vremenom?

Valentina: Koliko sam se god trudila biti striktna po pitanju upravljanja vremenom shvatila sam da je to kod mene nemoguće pa sam odlučila zauzeti jedan slobodan pristup
tome.
Kao ženi poduzetnici upravljanje vremenom je važna stavka kako u poslu tako i u privatnom životu, ali kako se često nađem u situaciji pod utjecajem izvanrednih situacija dala sam
si fleksibilnost. Uvijek uspijem riješiti glavne zadatke, a putem ako nešto ne stignem u zadano vrijeme reorganiziram se i rješavam stvari po prioritetima. Na kraju se sve posloži.

Sanja: Kako postižeš balans između posla i obitelji i vremena za sebe?

Valentina: Balans između posla i obitelji postižem tako da odvajam jedno od drugog i postavljam prioritete. Jedna od prednosti vlastitog biznisa je mogućnost prilagođavanje
radnog vremena i organizacija privatnih i poslovnih obaveza po prioritetima.

Sanja: Kako započinješ dan i što ti je važno u životu?

Valentina: Budim se u šest prije svih ukućana, obavljam jutarnju meditaciju i vježbe, onda uz čaj ili kavu imam dnevni ritual upisivanja mikro ciljeva u svoj dnevnik.
Hm, puno toga mi je važno u životu. Ali ako moram nešto izdvojiti onda bi to bila obitelj.

Sanja: Svakodnevno pišeš, zašto si odabrala Nisha dnevnik za pisanje? Što voliš kod njega

Valentina: U životu djelujem instinktivno. Kad sam prvi puta na društvenim mrežama vidjela
Nisha brend u meni se dogodio ́wow ́ efekt. U moru dnevnika i planera mene je Nisha dnevnik u trenutku dotaknu u samu srž. Moram imati svoj Nisha dnevnik i to je to. Dizajn i kvaliteta dnevnika je neupitne vrijednosti, a u rukama se osjeti ta energija ljubavi i predanosti ideji i konceptu brenda.
Od milja ga zovem ́svečani dnevnik ́, vadim ga u posebnim trenutcima i u njega upisujem samo ono glavno, a to su životni ciljevi i sve na čemu sam zahvalna.

Sanja: Što bi bila tvoja poruka ženama, ono što je tebi pomoglo u životu da živiš ispunjen život kakav danas živiš?

Valentina: Sve se događa s razlogom, sve dolazi u pravo vrijeme i na pravo mjesto. Osobno obožavam čitati i bilježiti različite citate i nekoliko trenutaka prije nego sam se spremila na ovaj intervju na mail mi je stigao citat usudim se reći zbog ovog zadnjeg pitanja, a ide ovako: No one is perfect – that ́s why pencils have erasers.

Zato Drage Žene: pišite, griješite, brišite, križajte, podcrtavajte, brišite pa opet pišite, ali pišite, budite uporne i ispišite svoj život po svojoj mjeri, zato ste tu.
Hvala ti draga moja Valentina na divnom i inspirativnom razgovoru.
Hvala svima vama što ste nas čitali i ovog tjedna.


Ostanite mi lijepe, zdrave, sretne i kreativne!
Sanja

hr