BESPLATNA DOSTAVA ZA HRVATSKU ZA NARUDŽBE IZNAD 50 €

Lijepi pozdrav drage moje, neizmjerno me veseli novi projekt “Stvarne žene”, koji je astavak na liveove koje sam održavala na Instagram profilu @nishacompany, gdje su mi u goste dolazile predivne, inspirativne žene, koje su ujedno i zaljubljenice u Nisha dnevnike, u našu viziju i neizmjerno sam im zahvalna na tome.
Kad sam razmišljala čega želim više dijeliti sa svojom zajednicom, prva mi je pomisao bila želim više podrške, više stvarnih priča, priče stvarnih žena, dobre vijesti, priče žena koje su ostvarile svoje vizije, svoje snove.
Da se na taj način međusobno inspiriramo, potičemo, podržavamo i tako je nastao ovaj divan projekt, gdje ću vam svakog tjedna, na newsletteru, blogu i Instagramu predstavljati te divne žene, koje su dio mog života i života Nishe.


Moja prva sugovornica danas je jedna divna, topla, ambiciozna, mudra, prekrasna stvarna žena , Dragica Marjanović Prce.

Sanja: Na samom početku, voljela bih da se predstaviš našim čitateljicama/ma, tko je Dragica?

Dragica: Ja sam žena koja se trudi svaki dan živjeti najbolje što zna i može, te uživati na tom putovanju. Na život sam prestala gledati kao na utrku u kojoj se stalno love neki novi ciljevi i nova postignuća. Glavni pokazatelj uspjeha za mene je taj da se osjećam dobro u svojoj koži, da sam okružena ljudima do kojih mi je stalo i da radim ono što volim.
Svjesna sam tko sam i što želim tako da sve svoje uloge (mama, supruga, prijateljica, estra, poduzetnica, mentorica, savjetnica, kolegica…) „igram“ najbolje što znam i mogu bez da se iscrpljujem i pokušavam biti ono što nisam.
Kroz godine sam naučila prvenstveno slušati sebe te sam tako nakon 25 godina korporativne karijere krenula u poduzetništvo i svoj hobi life coaching pretvorila u biznis. Tome je prethodila odluka da biram samo najbolje za sebe pa sam tako završila i certificirala se za Life Coach-a u jednoj od najboljih svjetskih škola – thelifecoachschool.com.
Inače sam magistrirala „business to business“ marketing na Ekonomskom fakultetu, završila brdo edukacija iz područja businessa i leadershipa te sam karijeru gradila na managerskim pozicijama (marketingu, komunikacijama, brandingu, upravljanju i vođenju timova i rojekata) u korporativnom svijetu.
Moja misija danas je pomoći ženama da nauče upravljaju sa svoja tri najvrjednija resursa:
svojim umom, vremenom i energijom te započnu živjeti život koji će voljeti; bez žaljenja, izgovora i skrivanja.

Sanja: Kako si pronašla svoju strast?

Dragica: Life coaching mi je promijenio život i osobno pomogao da se bolje povežem sa sobom, obitelji, prijateljima i postižem više. Počela sam živjeti punim plućima bez obzira na okolnosti i okruženje. Naučila sam kako prvenstveno trebam slušati sebe i ne pristajati na manje od onog što vjerujem da zaslužujem. Ubrzo sam shvatila da svojim iskustvom, energijom i znanjem mogu pomoći drugima da žive bolje i smislenije te sam odlučila apustiti korporativnu karijeru i posvetite se life coachingu.

Sanja: Kako si odlučila krenuti raditi to što danas radiš?

Dragica: U jednom trenutku svog života ulovila sam se u razmišljanju da nikad neću saznati što je još sve za mene moguće ako jednostavno ne krenem i ne probam. A nije da nisam probala! Provela sam prvo poluvrijeme svog života u korporativnom okruženju, vodila timove i projekte, ispenjala neke od najviših planinskih vrhova, završila “brdo edukacija”, apsolvirala majčinstvo i posvećenost obitelji – i onda sam odlučila svoj hobi life coaching pretočiti u biznis.
Jedno pitanje koje sam si postavila je bilo za mene ključno: Jeli to sve što možeš – pa život je igra, ima još toga što želiš napraviti!

Sanja: Tvoj posao nije “uobičajen”. Što bi poručila ženama koje žele krenuti u nešto novo i koje žele pratiti svoju strast?

Dragica: Važno je slušati sebe odnosno svoje želje. Vjerujem da su naše želje važne i da ih imamo s razlogom. Stoga ih je važno osvijestiti i onda odlučiti slijediti ih ili ne. Za sve one koje se odluče započeti nešto novo, moja savjet je da si prvo postave par ključnih pitanja kako bi bile sigurne da ne idu za tuđim željama i ciljevima. A ta pitanja su; zašto se odlučuju za nešto novo, što je razlog tome i jeli vole svoj razlog. Ovo je važno zbog toga jer naš razlog je ono što će nam držati „glavu iznad vode“ i neće dopustiti da odustanemo kad dođu teški trenutci, neuspjesi i sumnje u sebe, što je neminovno bilo koji put izabrali.

S druge strane, kad na svom životnom putovanju zaboravimo slušati sebe onda se ne trebamo čuditi što svoju vrijednost tražimo izvan sebe (drugi ljudi, posao, stvari) i tako onda sve više postajemo nepovezane sa sobom i svojim željama i snovima i odustajemo prije nego što smo i krenule.

Sanja: Kako upravljaš svojim vremenom?

Dragica: Svjesna sam da su vrijeme i energija limitirani resursi te pažljivo i s namjerom raspolažem s oba. Godinama sam prijateljica s google kalendarom koji koristim na način da u njega upisujem rezultate koje želim postići, a ne „to do“ listu. Prvo što upisujem u kalendar je vrijeme koje odvajam samo za sebe, a tek onda sve ostalo. Svjesna sam da samo ona verzija mene koja je dobro i odmorno može posvećeno i kvalitetno raditi svoj posao i pružati vrijednost mojim klijenticama. Dodatno, svoje aktivnosti planiram minimalno tjedan dana unaprijed na način da odredim prioritete te sve što planiram napraviti upišem u kalendar kao rezultat koji želim postići. Zatim „blokiram“ vrijeme koje mi je potrebno i držim se onoga što si obećam. Za mene planirano i upisano u kalendar znači odrađeno. Sve što mogu delegirati delegiram ili platim druge da to odrade. Nema puno drame. Čista matematika.

Sanja: Majka si dvoje predivne djece, supruga i predivna žena koja voli lijepe stvari, ima hobije i voli odvojiti vrijeme za sebe.
Vjeruješ li da je moguće postići balans između posla i obitelji, vremena za sebe?

Dragica: Ne funkcioniram na taj način. Za mene su sve ove kategorije moj život. U nekim razdobljima života, ovisno o ciljevima koje si postavim, neke stvari su prioriteti pa ih tako i tretiram. Kod mene je sve to dosta fluidno i povezano.
Uglavnom se trudim živjeti svjesno i namjerno, a to operativno radim na način da, planiranjem unaprijed rezerviram vrijeme za posao, obitelj, prijatelje, slobodne aktivnosti i hobije. Potpuno sam posvećena onome što sam si isplanirala i obećala te bez problema ostalom kažem „ne“. Ovdje se ustvari samo radi o držanju obećanja koja dajem sama sebi. Npr. Ako sam planirala gledati film s mojom kćeri u petak navečer, onda sam u tom vremenu posvećena samo tome (bez mobitela, notifikacija, drugih neplaniranih obveza i sl.) i obje znamo da je to samo naše vrijeme.

Sanja: Kako započinješ dan? Koje su tvoji svakodnevni rituali?

Dragica: Budim se dosta rano. Prvi sat vremena posvetim samo sebi i pripremim se za dan ispred sebe. Uglavnom taj sat vremena je posvećen vođenju dnevnika, zapisivanju misli koje mi se „vrte u glavi“, meditaciji zatim slijedi pregled i usklađivanje dnevnih obveza te 15 min joge ili vježbi rastezanja. Onda kavica ili čaj sa suprugom i dan je već krenuo.

Sanja: Što ti je važno u životu?

Dragica: Da sam ja i ljudi oko mene dobro i zdravo. Tu mislim na fizičko, mentalno, emotivno i duhovno zdravlje.
Da u svaki dan ulazim radoznala i zahvalna s fokusom na mogućnosti.

Sanja: Zašto si odabrala Nisha dnevnik za pisanje? Što voliš kod njega? Po čemu je drugačiji od ostalih? Čime te osvojio dnevnik i sam brend Nisha?

Dragica: Obožavam Nisha dnevnik. Dizajn je bezvremenski, poruke personalizirane, svaki detalj je pomno osmišljen. Vidi se da je rađen s puno ljubavi i pažnje i kad ga držim u ruci i pišem u njega odista je to neki poseban osjećaj. Sam po sebi je inspiracija tako da je on za mene mjesto gdje zapisujem svoje želje i snove. Nedavno sam ga krenula koristiti kao dnevnik emocija. Svako jutro zapišem u njega kako se želim osjećati taj dan (tri emocije) i navečer dopišem koliko sam bila uspješna u tome.
Definitivno se radi o premium brendu u kategoriji dnevnika na našem tržištu, a i
šire.
Veselim se pratiti rast i napredak te biti dio Nisha priče.

Sanja: Što bi bila tvoja neka poruka ženama, ono što je tebi pomoglo u životu da živiš ispunjen život kakav danas živiš?

Dragica: Duboko vjerujem da svaka žena najbolje sama zna što nju čini zadovoljnom i ispunjenom te što ju pokreće.
Moja poruka ženama je jednostavna: Drage žene, poštujte i cijenite sebe, držite obećanja dana sebi. Sve drugo će onda sjesti na svoje mjesto. Još bih dodala, kako dugoročne promjene nastaju onda kad krenemo vjerovati i ulagati u sebe, odnosno osvijestimo kako smo upravo mi svoja najvrjednija investicija. A kad osnažujemo sebe, onda su i svi oko nas na dobitku.
I za kraj; za sve one žene koje žele postići željene rezultate, a da u tom procesu ne sagore i ne odustanu, moj savjet je da potraže mentora/coacha koji će im pomoći da najbolje skoriste svoje resurse i energiju. Jer baš kao što vrhunski sportaši imaju trenera, svatko tko želi izniman život treba Life Coacha.

Više o Dragici i njenom radu, možete pročitati na njenoj web stranici.

Hvala Dragice na predivnom i inspirativnom razgovoru.
Hvala ti što si podijelila svoje iskustvo i životne mudrosti s nama.
Hvala ti što odabireš Nisha dnevnike za pisanje svojih misli, vizija, ciljeva i kao
poklone tvojim dragim ljudima.

Hvala svima vama, što ste nas čitale.

Šaljem veliki zagrljaj!
Sanja


hr