BESPLATNA DOSTAVA ZA HRVATSKU ZA NARUDŽBE IZNAD 50 €

Jedna od najčešćih pitanja koja mi postavljate, odnose se na ustrajnost i samodisciplinu pri pisanju.
Jučer sam primila mail od jedne meni drage klijentice: “Pozdrav Sanja, hvala ti na svakoj objavi i newsletteru. Velika si mi inspiracija. Pokušavam svakodnevno pisati dnevnik i zaista se puno bolje osjećam kad ga pišem. Dan kad ga pišem puno mi je jasniji i na kraju dana sam zaista zadovoljna sa sobom i svime što sam napravila. Ali, postoji jedan ALI, često mi je problem natjerati se biti redovita i nastaviti, iako znam da ću se bolje osjećati. Da li ti imaš takvih izazova i kako se nosiš s njima. Hvala ti!”
J.P.

Ova poruka motivirala me na današnji post, jer sam i sama imala problema s disciplinom, koju sam smatrala nekakvom stegom, zabranom i povodila se za idejom, “ja ništa ne moram, jer sam se namorala.” Da djelomično se slažem s tom tezom, u segmentu da misli i riječi koje izgovaramo mnogo mogu utjecati upravo na način kako živimo i razmišljamo. Riječ “moram” volim zamijeniti riječi biram, što mi u trenu podiže energiju i sam pristup zadatku.

Život me naučio da bi neke stvari promijenili, nešto jednostavno moramo promijeniti, svakako da nam u tome pomaže naša percepcija i stav koji zauzimamo prema toj promjeni.

Nije uvijek lako ustati pola sata ranije da bi otišla na vježbanje, nije lako reći ne kad si
donijela neku odluku.
Da nije uvijek lako, iako znamo da nam određene navike i rituali mogu pomoći, nije lako ustrajati u onome što znamo da je najbolje za nas i tu dolazimo do jedne od nekoliko riječi koja je meni, i mnogim uspješnim ljudima oko mene, promijenila život.

Disciplina… riječ disciplina često je korištena u krivom kontekstu.
Za mene danas riječ disciplina /samodisciplina znači sloboda, alat pomoću kojeg
ostvarujem svoje snove i ciljeve.
Način na koji pokazujem sebi koliko sam važna sama sebi, koliko je riječ koju dam sama sebi važna, koliko je sve ono što sam zapisala u svoj dnevnik važno, jer tako biram sebe, biram ono što je najbolje za mene i ono što me vodi tamo gdje želim stići.

I ponekad ćeš vjerojatno imati loš dan ili ćeš biti umorna, ali onda stani i odmori i nemoj odustati, već napravi to što si odlučila, odbroji do 5 i….kreni.

Naravno da ponekad moramo biti blage prema sebi i poslušati signale koje nam šalje naše
tijelo, pa ako i preskočiš jedan dan da učiniš ono što si postavila kao korak prema cilju, neće se dogoditi ništa strašno, ali idući dan nastavi tamo gdje si stala.

U takvim trenucima budi iskrena prema sebi, zapitaj se:
Što sam do sad uradila da ostvarim svoj san ili cilj?
Što je ono što nisam učinila, a znam, osjećam, da kad bi to učinila da će se nešto promijeniti?Biram i ono što je najbolje za mene?
Biram li svoje snove?
Biram li radost, lakoću, biram li ispunjenje?
Biram li sebe?

Ispiši sve te svoje misli, sve one korake koje znaš da moraš učiniti a možda i nisi, i u tim trenucima nemoj svom mozgu dopustiti da te sabotira i nemoj ga slušati kad ti govori: vidiš ne možeš, nisi dovoljno spremna, ne znaš još dovoljno… već ispiši te korake koje ćeš poduzeti napiši ih na stranice dnevnika i napravi plan.
Plan kojeg ćeš se pridržati.

Na kraju dana odvoji par minuta i zapiši refleksiju svog dana, kakav ti je dan bio, što si od
planiranih koraka poduzela, a što nisi i učinit ćeš sutra.
Pohvali se, ohrabri se i kreni dalje.
Sretno.

Pozivam te da se prijaviš na moj besplatni webinar na kojem ću pričati upravo o tome kako da postižeš svoje ciljeve uz kreativne alate koje možeš koristiti za ostvarenje ciljeva na svim životnim poljima.
Webinar ću održati putem Zooma u srijedu 2.2.2022.g. od 18:00 do 19:00 h.
Veselim se tvojoj prijavi!

PRIJAVI SE NA BESPLATNI WEBINAR

hr